Reinstall OpenWrt on WL-520gU

Discussion about my Wifi Radio project at http://mightyohm.com/wifiradio/ or my WL-520gU talk at NOTACON.
Post Reply
procrastineer
Posts: 3
Joined: Mon Dec 13, 2010 1:22 am

Reinstall OpenWrt on WL-520gU

Post by procrastineer »

Hi guys.

I successfully installed OpenWrt on my router as per instructions on the blog. I installed different packages using opkg and decided to reinstall OpenWrt.

However I'm having trouble transferring the .trx file on to the router. I'm using a macbook pro with airport disabled since my home network is also in the 192.168.1.x range. I'm also using the USB-serial FTDI cable withZTerm. The lan cable is connected to the LAN1 and macbook pro. I get following output on the Terminal:

Code: Select all

tftp> trace
Packet tracing off.
tftp> trace
Packet tracing on.
tftp> timeout 1
tftp> mode binary
tftp> connect 192.168.1.1
tftp> put openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx
sent WRQ <file=openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx, mode=octet>
Transfer timed out.
From the output of the ZTerm my macbook can talk to the router; I get the following output on ZTerm when sending the file:

Code: Select all

Reading :: TFTP Server.
Failed.: Timeout occured
Reading :: TFTP Server.
Failed.: Timeout occured
Reading :: TFTP Server.
BUF == NULL!!
BUF == NULL!!
BUF == NULL!!
break!! by max retry!!
Failed.: Timeout occured
Reading :: TFTP Server.
Failed.: Timeout occured
Reading :: TFTP Server.
I'm little confused by the output on Terminal "sent WRQ <file=openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx, mode=octet>". I thought transfer mode will be binary rather than octet. Can someone help. Thanks.

User avatar
mightyohm
Site Admin
Posts: 1016
Joined: Fri Apr 03, 2009 10:29 pm
Location: Seattle, WA
Contact:

Re: Reinstall OpenWrt on WL-520gU

Post by mightyohm »

Did you figure this out?

I don't see anything immediately wrong with what you are doing. Is the file openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx in the directory where you are running tftp?

zordlyon
Posts: 12
Joined: Fri Dec 03, 2010 12:30 pm

Re: Reinstall OpenWrt on WL-520gU

Post by zordlyon »

I'm getting the same problem, and yes i have tftp on the directory of the brcm47xx...

I have used the restoration tool to recover the original firmware to try reinstall another openwrt and i got the same error...

If anyone can help, i appreciate,
Thanks..

User avatar
gerben
Posts: 164
Joined: Sat Oct 16, 2010 8:41 am
Location: Netherlands

Re: Reinstall OpenWrt on WL-520gU

Post by gerben »

You could try it again using windows and see if you get the same error.

Post Reply